Ούζο & Τσίπουρο / Ouzo & Tsipouro

Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου 200ml         9,50 €

 προέρχεται 100% από απόσταξη

Ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά συστατικά και τη μοναδική συνταγή  που δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, η οποία ακολουθείται πιστά μέχρι σήμερα,
δημιουργούν ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας και δίνουν στο Ούζο Πλωμαρίου  το εκλεπτυσμένο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση που το χαρακτηρίζει
.

 

Απαλαρίνα                     10,00 €

το χιώτικό ούζο από το 1863

Η παράδοση και η ιστορία της Απαλαρίνα συναντώνται και εκρήγνυνται γευστικά στο κλασικό της ούζο. Με τη μακρά επίγευση του γλυκάνισου να το καθιστά χαρακτηριστικό της σειράς του, κουβαλά μια πλούσια και πολύχρονη ιστορία γεύσεων και αρωμάτων από τη Χίο.

 

Βαρβαγιάννη Πράσινο  9,50 €

πράσινο βελούδινη γεύση 42% 100 % απόσταγμα γλυκάνισου

Ζήστε την εμπειρία της ελαφριάς γεύσης που προσφέρει το Ούζο Πράσινο, πάντα με το ίδιο πλούσιο άρωμα του ούζου Βαρβαγιάννη. Ένα εξαιρετικό ούζο απαιτεί εμπειρία, αγάπη και μεράκι. Τηρώντας με σεβασμό τις παραδοσιακές απόσταξης, η οικογένεια Βαρβαγιάννη δημιούργησε το 1997 ένα νέο απαλό ούζο από αυστηρά επιλεγμένα αγνά υλικά και το μοναδικό νερό του Πλωμαρίου.

 

Ούζο Καζανιστό Στουπάκη     9,50 €

το νερό, το οινόπνευμα, το χιώτικο γλυκάνισο & διάφορα μυστικά υλικά, δίνουν στο ούζο «ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ» τη διακριτική του γεύση.

Η απόσταξή του, ακόμα και σήμερα, διαρκεί 8 ώρες και γίνεται σε παραδοσιακά μπρούτζινα καζάνια. Το «ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ» διακρίνεται από μια ευχάριστη επιθετικότητα που ισορροπεί την πλημμυρίδα των αρωμάτων του, φέρνοντας επανάσταση στις αισθήσεις και προσφέροντας τη γλυκιά ανάμνηση και χαρά κάθε ξεχωριστής στιγμής στη ζωή μας.

Ούζο Γιαννατσή 45 Vol.   14,00 €

η παραδοσιακή συνταγή του Δημήτρη Γιαννατσή

Άντεξε στη φθορά του χρόνου και ύστερα από διαδρομή σχεδόν ενός αιώνα, έμπειρη και με πολλούς τρόπους, έφτασε μέχρι τις μέρες μας.
Προιόν εξαιρετικής ποιότητας, απόλυτα ισορροπημένο στο στόμα, γλυκόπιοτο χωρίς ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, φυσικά αρωματισμένο με μυρωδάτα βότανα της ευλογημένης λεσβιακής γης, αραιωμένο μόνο με το μοναδικό νερό ωριμασμένο έξι μήνες σε δεξαμανή, για ομογενοποίηση των συστατικών και ανάδειξη των αρωμάτων.


«Έτσι ήταν το ούζο παλιά…» σχολίασε υπερήλικας θαμώνας καφενείου στον Πολιχνίτο στη Λέσβο,

δοκιμάζοντας άλλη μια γουλιά από το ποτήρι του.

 

Χύμα Ούζο Θαύμα

 Το ΟΥΖΟ ΘΑΥΜΑ παράγεται από απόσταξη σε χάλκινους παραδοσιακούς άμβυκες.

 Ο γλυκάνισος, ο μάραθος, η φυσική μαστίχα Χίου και οι άλλοι αρωματικοί σπόροι, μέσα από μία αξιοθαύμαστη συνεργασία, μας δίνουν ένα ούζο γλυκόπιοτο, με ελαφριά γεύση.

Το ΟΥΖΟ ΘΑΥΜΑ περιέχει φυσικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια μαστίχας Χίου και γλυκάνισου, για τα οποία εργαστηριακές (in vitro) μελέτες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π.ΧΑΧΑΛΗΣ, έδειξαν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, στα πλαίσια του Έργου «Χρήση βιολογικά ενεργών αιθέριων ελαίων στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών και προϊόντων ζαχαροπλαστικής με πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία».

ποτήρι, glass   3,50 €

100 ml        4,50 €

200 ml        9,00 €

 

Τσίπουρο Αποστολάκη 9,00 €

αρωματισμένο με γλυκάνισο και βότανα από τα κατάφυτα βουνά του Πηλίου

 

Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση, το μεράκι και την εμπειρία των Θεσσαλών αποσταγματοποιών, το ΤΣίΠΟΥΡΟ της ΟΙΚΟΓέΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛάΚΗ ξεχωρίζει για την εξαίρετη ποιότητα και τη γεύση του.

 

Τσίπουρο Αποστολάκη χωρίς γλυκάνισο για τους μερακλήδες  9,00 €

 

Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο   9,00 €

 

το αυθεντικό ελληνικό απόσταγμα από σταφύλι, εξευγενίζεται μέσα από την τέχνη & την πολυετή γνώση  της οικογένειας Τσιλιλή.

Παράγεται από σταφύλια αρωματικών ποιοτικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Θεσσαλικής γης κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Χύμα Τσίπουρο Κάστρο

προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών που πιστοποιούν δυναμικά την παρουσία τους μέσα από μία ευγενή άμιλλα επικράτησης των πλέον ελκυστικών αρωμάτων.

Ποτήρι, glass   3,00 €

100 ml     4,00 €

200 ml    8,00 €

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn