Κρασιά / Wines

 

Σαντορίνη

 η παλαιότερη ΚΑΝΑΒΑ της Σαντορίνης, ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας που εκφράζουν με μοναδικό τρόπο τους χαρακτήρες των πολυάριθμων ποικιλιών της θηραϊκής αμπέλου.

  Η εμπειρία δεκαετιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για να εκφραστεί με συνέπεια, συνέχεια καi απόλυτο σεβασμό η τέχνη της οινοποίησης τους νησιού

 

 

Ποικιλίες : Μαντηλαριά, Ασύρτικο και Μαυράθηρο

 

  

Κάναβα Ρούσσος Vinsanto 2006

 

Ταξίδι στο καμένο νησί, σε μυθικές υπόγειες κάναβες στην ιστορία τον 170 χρόνων της Κάναβα Ρούσσος.

Ταξίδι από γενιά σε γενιά με μια μυστική συνταγή που ρέει ψιθυριστά στις λιγοστές εξαιρετικές φυάλες.

 

Φιάλη / Bottle 500 ml  70 €

 

Οινοποίηση: Τα πολύ ώριμα σταφύλια λιάζονται για 15 ημέρες και στη συνέχεια ζυμώνται υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Το Vinsanto παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για λιγότερο από 1 χρόνο.

Χαρακτηριστικά: Βαθύ χρώμα του μελιού με χρυσές αποχρώσεις. Πλούσια αρώματα ξηρού σύκου, δαμάσκηνου και ξηρών καρπών καθώς επίσης και καραμέλας και βανίλιας. Διακριτική γλυκύτητα που συνδυάζεται με την ένταση των εσπεριδοειδών που επικρατούν στο τελείωμα.

 

Μαυράθηρο / Mavrathiro

 

Το οινικό ταξίδι του “ατλαντίς” συνεχίζεται αυτή τη φορά με ένα γλυκό μαύρο κρασί.

 

Ένα κρασί κύρους στα ίχνη της παράδοσης και τις σοφές αρχές του παρελθόντος, ένα αυθεντικό κρασί που υπογράφει η Κάναβα Ρούσσος με την εκλεκτή γεύση και την ποιότητα του παλιού καλού κρασιού.

 

Φιάλη/Bottle 187 ml 15 €

Φιάλη/Bottle 500 ml 55 €

 

Το κρασί αυτό παράγεται και εμφιαλώνεται σε πολύ μικρή ποσότητα από το 1836 στην Κάναβα Ρούσσος, από μαύρα λιαστά σταφύλια μαντηλαριά με τον ίδιο πάντα παραδοσιακό τρόπο της οικογένεια Ρούσσος.

Υπερώριμα σταφύλια από τις ποικιλιές μαντηλαριά, ασύρτικο και μαυράθηρο, λιάζονται για 20 ημέρες, συνοινοποιούνται και παλαιώνονται για 3-5 χρόνια στα δρύινα βαρέλια της Κάναβας Ρούσσος.

Το αποτέλεσμα είναι το Μαυράθηρο, ένα ασυνήθιστα σκοτεινό μαύρο κρασί της Σαντορίνης που περικλείει όλη τη γλύκα της μέσα σε μια φιάλη. Ένα κρασί με γεμάτη, μεστή γεύση με νότες μπαχαρικών, που αναδύει αρώματα βύσσινου, βατόμουρου, κανέλλας και γαρύφαλλου και που αφήνει ευχάριστα γλυκιά εντύπωση.

Διαλέξτε τις στιγμές και αφήστε τις αισθήσεις να το απολαύσουν.

 

 Ερυθρός Οίνος Νάμα από τα κτήματα Ρούσσος

 

Το εκκλησιαστικό κόκκινο γλυκό κρασί από τη Σαντορίνη που προορίζεται για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Μέσα του κλείνει μια γλυκιά υπέροχη γεύση (λιαστό), ένα πλούσιο άρωμα και ένα λαμπερό βαθυκόκκινο χρώμα.

 

Φιάλη/Bottle 500 ml  25 €

 

Θηραϊκό οινοπέδιο. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 13.000 στρέμματα σπάνιων γηγενών ποικιλιών με κορυφαία το ασύρτικο. Είναι μοναδικό στον κόσμο και αποτελεί μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς.

 

                                                                        

 

Λήμνος

 

 

Η εταιρεία Ι. Σαββόγλου-Π.Τσιβόλας, με διακριτικό τίτλο Limnos Organic Wines, ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την παραγωγή

και εμπορία ποιοτικών οίνων και αποσταγμάτων από

 σταφύλια βιολογικής γεωργίας.

 

Έχει σαν στόχο την αξιοποίηση του πλούσιου ποικιλιακού δυναμικού της Λήμνου, εκμεταλλευόμενη  ιδιόκτητους αμπελώνες, καθώς επίσης και αμπελώνες συνεργαζόμενων παραγωγών.

 

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αναδείξει κυρίως τη χαρισματική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, παράγοντας -σε ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο- εκτός από ξηρούς αρωματικούς οίνους, μια σειρά εκλεκτών γλυκών οίνων και άλλων ειδικών προϊόντων, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

 

Η Limnos Organic Wines σας προσκαλεί σε ένα παιχνίδι αισθήσεων…

 

Θα σας μυήσει στον κόσμο του ποιοτικού ελληνικού κρασιού…μόλις γευθείτε τα αρώματα που βγαίνουν από το χρυσάφι της Λήμνιας Γής!

 

Εδώ θα βρείτε λευκά, ροζέ & κόκκινα κρασιά οργανικής γεωργίας, φτιαγμένα με μεράκι και υψηλή τεχνογνωσία…που θα σας ταξιδέψουν και θα ξαφνιάσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

 

 

Moschato Rosato

Ημιαφρώδης ροζέ οίνος

 

Ο εξαιρετικός αρωματικός χαρακτήρας των ποικιλιών Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιού μαγνητίζει, με τη φράουλα σε πρώτο πλάνο και ένα μπλέντ μάνγκο και τριαντάφυλλου να ακολουθεί.

 

 Η εμπειρία ολοκληρώνεται από διακριτικές γλυκές νότες καραμέλας. Ευγενικό στο στόμα με ευχάριστη οξύτητα και χαμηλό αλκοολικό βαθμό.  Οι απαλές νότες γλυκύτητας φλερτάρουν με τη φρεσκάδα φυσικών φυσαλίδων και προσφέρουν στο Moscato Rosato όλη του τη γοητεία!

 

                                                     

                                                          Φιάλη/Bottle          40,00 €

                                                              Ποτήρι/Glass             7,50 €

 

 

Παρασκευάζεται με τη μέθοδο των κλειστών δεξαμενών. Περικλείει με μοναδικό τρόπο αρώματα και γεύσεις πρώιμα τρυγημένου μοσχάτο και λημνιού, με τη φρεσκάδα φυσικών φυσαλίδων.

 

                                                    

 

Βιολογικό Κρασί Ροζέ Ημίξηρος “ΡΟΔΟΝ” ΒΙΟ

 

Φρουτώδης, δροσερός οίνος, με έντονα αρώματα και χρώματα τριαντάφυλλου. Προέρχεται από συνοινοποίηση του αρωματικού Μοσχάτου Αλεξανδρείας, με το διεθνώς αναγνωρισμένο ΡΟΔΟΝ, αποτελεί προϊόν ιδιαίτερα επιμελημένης συνοιποίησης των δύο χαρισματικών, γηγενών ποικιλιών Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό, που καλλιεργούνται βιολογικά στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λήμνου.

 

Φιάλη/Bottle 750 ml   40,00

 

 

 Η αρμονική τους συνύρπαξη το προικίζει με πλούσια αρώματα λουλουδιών και φρέσκων φρούτων,

 με πληθωρική γεύση και μακρά επίγευση. 

 

 

Βιολογικό Κρασί Ερυθρός Ξηρός “ΗΦΑΙΣΤΙΑΣ”

 

Δύο από τις αρχαιότερες ποικιλίες του παγκόσμιου αμπελώνα. Η αγαπημένη ποικιλία του Αριστοτέλη, το Λημνιό, παντρεύεται το αιγαιοπελαγίτικο Φωκιανό, που καλλιεργείται βιολογικά στα χώματα της Λήμνου και δίνει το μοναδικό αυτό ζεστό κρασί με λαμπερό ρουμπινί χρώμα, αρώματα φρέσκων φρούτων

και τανική επίγευση.

 

 

Φιάλη/Bottle 750 ml 40,00 €

 

 

 

 

 

 

 

Βιολογικό Λημνιό Χύμα Λευκό, Κόκκινο & Ροζέ /

House bio wine of Limnos White, Red & Rose

Τι σημαίνει βιολογική καλλιέργεια;

 

Η βιολογική καλλιέργεια είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης αγροτικών προϊόντων, που προστατεύει το περιβάλλον σε όλα τα στάδια διαχείρισης του οικοσυστήματος, προασπίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών.

Κύριο χαρακτηριστικό της βιολογικής καλλιέργειας είναι η απουσία χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, φυτοφαρμάκων, ορμονών και άλλων εξίσου επικίνδυνων χημικών ουσιών σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Επιπλέον τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετα και διάφορες άλλες χημικές ουσίες στη σύνθεσή τους.

Οι πρακτικές της βιολογικής καλλιέργειας είναι τέτοιες που προστατεύουν το περιβάλλον, προφυλάσσοντας έτσι τη βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος.

Με τις πρακτικές της βιολογικής καλλιέργειας επιτυγχάνεται ένα ισορροπημένο σύστημα, καθώς σε αντίθεση με τη συμβατική γεωργία, η βιολογική γεωργία αντιμετωπίζει με σεβασμό την φύση και προστατεύει άμεσα το έδαφος, την ατμόσφαιρα και τα αποθέματα νερού.

Με σεβασμό στη σοφία της φύσης, οι βιοκαλλιεργητές συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση, χρησιμοποιούν μόνο φυσικά λιπάσματα, ενισχύουν τη γονιμότητα του εδάφους εναλλάσσοντας τα είδη που καλλιεργούν και επιτρέπουν τη φυσική ωρίμανση των καρπών χωρίς να εντατικοποιούν ή να επιταχύνουν την παραγωγή με τεχνητές μεθόδους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το κρασί σαν προϊόν βιολογικής καλλιέργειας σταφυλιών, αποτελεί μια πρόταση η οποία σέβεται τόσο τον καταναλωτή, όσο και το περιβάλλον.

 

What does organic farming mean?

The organic farming is a complete production and management system of agricultural products, that protects the environment during all the stages of the ecosystem management, and, at the same time, preserves the health of consumers.

The main feature of the organic farming is the absence of any chemical manure, herbicide, pesticide, hormone and any other equally dangerous chemical substance during all the stages of production.

 

Furthermore, the organic products don’t contain any preservatives, additives and other chemical substances.

 

Organic farming practices are of such kind that respect the environment, protecting in this way the biodiversity of the ecosystem. By this kind of farming practices, we achieve a balanced system, because, unlike the conventional agriculture, the organic one respects the nature and protects directly the soil, the atmosphere and the water deposits.

 

With respect for the wisdom of the nature, organic farmers combine tradition with the modern knowledge and they use only natural manures, strengthening the soil’s fertility by interchanging the varieties they cultivate and they allow the natural maturing of the fruits without intensifying the production with artificial methods. For all these reasons, the wine as a product of the organic farming of grapes consists a proposal that respects the consumer, as well as the environment.

 

Χύμα Bio Λήμνος Λευκό

 

Δροσερός λευκός ξηρός οίνος, από σταφύλια βιολογικής γεωργίας Μοσχάτου Αλεξανδρειας,  έντονα αρωματικός, με πληθωρική γεύση και επίγευση που διαρκεί.

Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα. Σύνθετος αρωματικός χαρακτήρας, όπου ξεπηδάνε τα ανθικά στοιχεία του τριαντάφυλλου αλλά και τα ζουμερά στοιχεία των λευκών φρούτων, βερίκοκο και γκρέιπφρουτ. Κομψό και στρογγυλό στο στόμα, με όμορφο φρουτώδες τελείωμα.

 

Ποτήρι,glass   3.50    

250ml       4.50   

½ kg          6.50

1kg         13.00

 

 

Χύμα Βio Λήμνος Ερυθρός

 

Ερυθρό ξηρό κρασί ΠΟΠ ΛΗΜΝΟΣ, από τη γηγενή ποικιλία Λημνιό. Προϊόν της Λημνίας αμπέλου ( αγαπημένη ποικιλία του Αριστοτέλη ), που ευδοκιμεί στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λήμνου από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Ευχάριστος και απαλός ερυθρός ξηρός οίνος, ρουμπινί χρώμα και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, πλούσια αλκοόλη ,ευχάριστες απαλές τανίνες και καλή επίγευση.

 

Ποτήρι,glass   3.50    

250ml       4.50   

½ kg          6.50

1kg         13.00

 

 Χύμα Βio Λήμνος Ροζέ

 

Βιολογικός ποικιλιακός Οίνος Λήμνου που παράγεται σε αμπέλια που μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο προσφέροντας πλούσια αρώματα και αυθεντικές γεύσεις!

 

Το ηφαιστιογενές έδαφος της Λήμνου απογειώνει την πληθωρική ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξανδρείας και σε συνδυασμό με τις τοπικές, αρχαίας καλλιέργειας, ποικιλίες όπως το Λημνιό και το Καλαμπάκι, δημιουργούν κρασιά ανωτέρας ποιότητας.

 

Απολαυστικό ροζέ με πολύ ωραία αρώματα κόκκινων φρούτων. Η δροσερή του οξύτητα ισορροπεί τέλεια με τα ελάχιστα υπολειμματικά σάκχαρα ενώ η επίγευση του διαρκεί πολύ.

 

Ποτήρι,glass   3.50    

250ml       4.50   

½ kg          6.50

1kg         13.00

 

Κτήμα Γονιδάκη Δρύοπας

Λευκοκίτρινο χρώμα με ελαφριές πράσινες ανταύγειες. Μύτη έντονη, με αρώματα πράσινων φρούτων (μήλο, αχλάδι), εσπεριδοειδών, μπανάνας και νότες βοτάνων.

Στο στόμα διατηρούνται τα αρώματα της μύτης με προεξάρχον το πράσινο αχλάδι και

 τα βότανα (μέντα και λουίζα).

Σώμα πλούσιο, γεμάτο όπου ισορροπούν οι 14 βαθμοί αλκοόλ με την οξύτητα.

 

Φιάλη/Bottle 750 ml 20,00 €

                                                Ποτήρι/Glass                  5,50 €

 

 

JUNIQUE Juniper & Wine

Ημίγλυκος λευκός οίνος από Μοσχάτο Πατρών (ΠΟΠ) αρωματισμένος με 100% φυσικά εκχυλίσματα άρκευθου (juniper), βασικού συστατικού του gin.

 

Φιάλη/Bottle 750 ml 45,00 €

                                                Ποτήρι/Glass                  9,00 €

 

Το Junique είναι ένας μοναδικός συνδυασμός λευκού οίνου και φυσικού εκχυλίσματος άρκευθου (juniper). Μία εντυπωσιακή συνύπαρξη που μας δίνει μία πλούσια, ιδιαίτερη γεύση. Η εκχύλιση των καρπών της άρκευθου προσθέτει ένα γήινο, δροσερό άρωμα και μία ελαφρώς πικρή γεύση.

 

Καινοτόμο προϊόν από 100% φυσικά εκχυλίσματα, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ με τον εξειδικευμένο  bartender Αργύρη Οικονομάκο.

 

 

Μαυροδάφνη Πατρών

η Μαυροδάφνη Πατρών Χάχαλη είναι το αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα του προηγούμενου αιώνα.

 

Φιάλη/Bottle 750 ml 18,00 €

                                                Ποτήρι/Glass                  4,50 €

 

Ένας οίνος – θρύλος που γεννήθηκε στην Πάτρα και στο πέρασμα των αιώνων έγινε το σήμα κατατεθέν της πατρινής οινοποιίας.

 

Μοσχοφίλερο Boutari

Ανοιχτό, απαλό λευκό με γκριζωπές ανταύγειες που μαρτυρούν το νεαρό της ηλικίας του και την προέλευση από την ερυθρωπή ποικιλία Μοσχοφίλερο.

 

 Έντονα αρώματα όπως άγριο τριαντάφυλλο και άνθη λεμονιάς που πλαισιώνονται από δευτερογενή αρώματα όπως το θυμάρι και το πράσινο μήλο. Ελαφρύ, αρωματικό και ευκολόπιοτο παρουσιάζει έντονη φρεσκάδα και εξαιρετική ισορροπία. Στο τελείωμα του αφήνει μια μακρά μαλάκη επίγευση γεμάτη αρώματα εσπεριδοειδών.

 

 Φιάλη/Bottle 750 ml 20,00 €

                                                     Ποτήρι/Glass             5,50 €

 

                                       Martini DAsti 200 ml   9.00 €

Αφρώδης οίνος

 

Έντονο και ελαφρά αρωματικό με απαλές νότες μπανάνας, βουτύρου, αχλαδιού και μπριός .Στο στόμα είναι γλυκό, απαλό, έντονο και φίνο με όμορφα αρώματα από φρέσκα φρούτα, όπως αχλάδι και ανανάς.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn